Handels- en toerismeonderwijs!

Onlangs werd PROJECT6IX geselecteerd als één van de vijf beste sociale
Vlajo-miniondernemingen in heel Vlaanderen.
Op dinsdag 19 april zullen wij strijden voor de titel van Beste sociale onderneming!

Met ondersteuning van de website GoToMeeting  geeft Vlajo de minionderneming een unieke kans om online te strijden. Met behulp van een webcam, micro en online chatroom zullen wij dus moeten bewijzen waarom PROJECT6IX deze titel moet winnen.

De winnaars van de wedstrijd ontvangen 250 euro en een ticket voor een volgende wedstrijd die de beste sociale onderneming zoekt. Deze keer niet op regionaal vlak, maar op Europees vlak. Deze zal plaatsvinden op donderdag 9 juni.

Wij danken u voor uw steun en wij zullen onze minionderneming met verve verdedigen.

Bubble 9 is een kleinhandel in chocolade, vergeten snoepgoed, likeur en alternatieve bubbels.

Openingsreceptie op vrijdag 13 november 2015 om 19:00.

Nadien ben je welkom op dinsdag, woensdag en donderdag van 10:00 tot 18:00. Op vrijdag en zaterdag zijn we open tot 18:30.

Zondag en maandag is de winkel gesloten.

De leeronderneming Bubble 9 wordt, met steun van UNIZO,  uitgebaat door leerlingen van het 7de jaar Retailmanagement en Visual Merchandising.

 

Het project van de stripverhalen is eigenlijk het sluitstuk van een groter bilateraal Comeniusproject rond leesgewoonten bij jongeren.  Op onze (viertalige) enquête kregen we om en bij de  250 respondenten verspreid over heel Europa.

 Lezen doen jongeren zeker maar de vraag is wat, in welk medium en in welke vorm?

6 Handel start mini-onderneming CorpoVita op

Op 9 september gingen de leerlingen van 6 Handel van het Miniemeninstituut uit Leuven  van start met hun mini-onderneming. Het project maakt deel uit van de geïntegreerde proef en laat de leerlingen toe om de theorie die ze op school leerden om te zetten in de praktijk. Op deze manier  ondervinden de leerlingen zelf hoe het er in de bedrijfswereld aan toe gaat.
 
Samenwerkingen met Yves Rocher
 
Het bedrijfje werd CorpoVita gedoopt en kreeg de slogan “zo veel meer voor je lichaam” mee. CorpoVita werkt nauw samen met Yves Rocher in Leuven. De leerlingen bieden een klein assortiment body- en wellnessproducten voor man en vrouw uit het gamma van Yves Rocher te koop aan. Op schoonheid staat geen leeftijden dus is iedereen welkom/kan iedereen terecht bij CorpoVita.
 
Verdeling producten
 
De producten zullen worden aangeboden via een webshop, workshops op beurzen en op homeparty’s bij de leerlingen thuis. Op het einde van het schooljaar zullen ze bovendien een groot deel van hun omzet schenken aan een goede doel.
 
Aandeelhoudersvergadering
 
Op donderdag 7 november 2013 vindt de eerste aandeelhoudersvergadering plaats in het Miniemeninstituut, Diestsestraat 163te Leuven (lokaal I3), met hapjes en drankjes. Iedereen is welkom vanaf 18.45 uur. De presentatie zal van start gaan om 19.00 uur.
Voor meer informatie omtrent de data en locaties van de evenementen kan u steeds terecht op de Facebookpagina van CorpoVita of via mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..