De beste school van leuven!

Miniemen
Instituut

Contact

Het Miniemeninstituut is steeds bereikbaar van maandag tot vrijdag. Vanaf 8.00 uur tot 16.30 uur (12.30 uur op woensdag) is er steeds iemand aanwezig op school. Hieronder kan je onze contactgegevens terug vinden. Heb je een vraag? Is je zoon / dochter afwezig. Neem dan contact op met de school.

Adres: Diestsestraat 163, 3000 Leuven

Telefoon: 016 / 31 .90. 00

E-mail: info@min.ksleuven.be

Schooluren: 08:35 tot 15:40 uur

Opendeurdag 29 juni 2019

 

Op zaterdag 29 juni 2019 organiseert het Miniemeninstituut een infodag tussen 10 en 18 uur.

Wij laten u graag kennismaken met de studiemogelijkheden in onze school. De hele dag zijn leerkrachten van de verschillende afdelingen aanwezig om u de nodige inlichtingen te geven. Leerlingbegeleiders en directie beantwoorden vragen die zich opdringen bij de keuze van een nieuwe school en/of studierichting.

Hebt u een zoon of dochter die volgend schooljaar een studiekeuze moet maken? Twijfel je als leerling nog welke studierichting best bij jou past ? Dan hopen wij jullie op 29 juni in onze school te ontmoeten.

Home

Inschrijven & Boeken

Studieaanbod

Contact

Menu

i

Blog

Nieuws en berichten

 

MiniemenRetro

  Op zaterdag 4 mei 2019 organiseert het Miniemeninstituut MiniemenRetro vanaf 19 uur. Onze directeur, Kris Florquin, gaat op het einde van het schooljaar met pensioen en wil dit met al zijn oud-leerlingen vieren! Drank & frietjes aan te kopen!  Inschrijven...

Lees meer

Opendeur

  Op zaterdag 4 mei 2019 organiseert het Miniemeninstituut een infodag tussen 11 en 17 uur. Wij laten u graag kennismaken met de studiemogelijkheden in onze school. De hele dag zijn leerkrachten van de verschillende afdelingen aanwezig om u de nodige inlichtingen...

Lees meer
Een woordje

Van onze directie

Dag bezoeker van onze nieuwe website

Als u dit leest, ben ik na een loopbaan van 28 jaar als directeur in het Miniemeninstituut met pensioen. Ik laat een school achter waar ik trots op ben! De beste school van Leuven heb ik ooit eens in een boutade gezegd.
De voorbije maanden lieten leerlingen en oud-leerlingen naar aanleiding van een afscheid mij dit ook weten! En zij kunnen het weten! Geloof hen maar!

Hartelijk welkom,

– Kris Florquin

Directeur 1991-2019

Kalendar

Komende events & activiteiten

12

Mei

Moederdag

Op zondag 12 mei is het moederdag. Zet je mama eens in de bloemetjes!

21 

Mei

Ninglinspo

Op dinsdag 21 mei trekken onze zesdejaars TSO naar de Ninglinspo.

24

Mei

Sluiting leerwinkel

Op vrijdag 24 mei sluit de leerwinkel van 7de jaar Retailmanagement. 

Onze school

Activiteit in de kijker

Binnen onze school valt er heel wat te beleven. Elke week is er wel iemand met een leuke activiteit of project bezig. Op regelmatige basis proberen we hier ook mee naar buiten te komen. Ondek wat er momenteel leeft binnen onze school! 

Organisatie

Camping ZERO! Een nachtje op school doorbrengen … daar kijkt iedereen naar uit. Elk jaar organiseren wij in juni een klimaatcamping op onze school, met ondersteuning van stad Leuven. We gaan samen de klimaatuitdaging aan en organiseren tijdens deze tweedaagse allerlei workshops: werken rond duurzaamheid, insectenhotels bouwen, boswandeling maken, duurzame maaltijd bereiden, homemade iced tea maken, … . 

Welke richtingen?

Eerste graad b-stroom 

Waar?

Op het sportterrein en in onze schooltuin.

Doel?

Leerlingen werken samen in groep en denken bewust na over het klimaat. Een leuke afsluiter van het schooljaar! 

Leerlingen

Dagen school

Studiedomeinen

Jaar oude school

Contact

Adres: Diestsestraat 163, 3000 Leuven

Telefoon: 016 / 31. 90. 00

Email: info@min.ksleuven.be

Schooluren: 08:35 tot 15:40 uur